Mám rada sviežu zeleninovú kuchyňu a občas aj mierne pikantnú. Rozhodla som sa skúsiť tento recept a počas varenia som si ho mierne pozmenila a chutil výborne, aspoň teda mne 🙂 Tak skúste…
RECEPT
4 porcie
1 hodina
Suroviny
- 500g mletého hovädzieho mäsa
- 400g konzervu červenej fazule / 250g klasickej uvarenej červenej fazule
- 2 lyžice masti
- 1 červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 veľký rajčinový pretlak (300 ml stačí od oka)
- 2 lúpané rajčiny
- 1 malá konzerva kukurice (nemusí byť)
- 0,5 dcl červeného vína (nemusí byť)
- 1-2 chilli papričky / červená štipľavá (sladká) paprika
- 2 bobkové listy
- 0,2 dcl vývaru / vody
- 1 lyžica mletej červenej papriky, ak nedáte chilli pap. pridajte aj štipľavú mletú papriku
- soľ, čierne mleté korenie, oregano, rasca na dochutenie
- 2 kocky horkej čokolády
Postup
Na masti si opražíme cibuľku nakrájanú najemno do zlata, pridáme mäso a prudko restujeme, nedusíme! Pridáme soľ, korenie, oregano, rascu, červenú papriku a keď je mäso upečené aj pokrájaný cesnak a papričky (ak ich dávame). Podlejeme vínom a znížime teplotu, pridáme bobkové listy, papriku nakrájanú na kocky (ak dávame papriku), zalejeme pretlakom a vývarom. Necháme zakryté dusiť asi pol hodinku a na záver doplníme fazuľu, kukuricu bez nálevu, pokrájané paradajky a nalámané kocky čokolády. Necháme ešte max 10 minút prevariť a jedlo máme hotové. Môžeme servírovať s ryžou, tortilami alebo aj bez nej, posypeme mladou cibuľkou alebo petržlenovou vňaťkou.