Mangovo-kokosový cheesecake

Kokos zbožňujem, to už určite viete, no v poslednej dobe som si zamilovala aj mango. Bolo len otázkou času, kedy tieto dve tropické suroviny spojím do nejakej maškrty. Netrvalo dlho a už sa mi v predstave objavil chutný, svieži a hlavne rýchly cheesecake.

RECEPT

12 porcií

45 minút

Suroviny

  • 300g strúhaného kokosu
  • 100g masla alebo kokosového oleja
  • 500g mascarpone
  • sladidlo erythritol
  • 2 zrelé mangá (mrazené)
  • želatína

Postup

100g kokosu zmiešame s rozpusteným maslom a rovnomerne nanesieme na dno tortovej formy. Mango ošúpeme, pokrájame a pomaly varíme. Zatiaľ si urobíme krém s mascarpone, zvyškom kokosu a sladila podľa chuti. Stačí ručne vymiešať, neniesť na kokosový spodok a pekne uhladiť. Jemne rozvarené mango rozmixujeme najemno, prisladíme a pridáme želatínu podľa návodu (ja som dala 6ks plátkovej želatíny). Po rozpustení želatíny nalejeme na krém a chladíme najlepšie do ďalšieho dňa. Môžeme ozdobiť šľahačkou, mangom alebo kokosovou dužinou.

Mne tento koláčik veľmi chutí, je jemný, ľahký a neutrálny. Sladidla sa nemusíte báť, dajte trochu viac ako ste zvyknutí, mascarpone s kokos ho vsiaknu.

Hotový dezert môžete poliať rozpustenou horkou čokoládou alebo pri príprave skúste namiesto mangového pyré poukladať na krém plátky manga a zaliať želatínou zmiešanou s mangovou šťavou alebo trochou pyré ♥

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.