Jedlo podobné omelete s pridaním zeleniny, syru alebo byliniek a trochu iným spôsobom prípravy. Opeká sa na kvalitnej panvici o niečo dlhšie a správne upečená je, keď je na povrchu krásne zlatá a vo vnútri jemne vlhká. Môže sa pripravovať aj v rúre.
Ak vás toto jedlo zaujalo, skúste si ho pripraviť, je vhodné na raňajky alebo večeru.
RECEPT
2 porcie
40 minút
Suroviny
- 4 vajcia
- 2 lyžice mlieka
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- soľ
- čierne korenie
- majoránka (čerstvá)
- 200g nastrúhaného syra
- paradajky
- šampióny
- masť
- hrsť špenátových listov
- čerstvá bazalka
Postup
Suroviny máme zoradené do radu ako ich budeme potrebovať. Takže v miske si zamiešame vajcia, mlieko, pretlak, soľ, korenie podľa chuti a majoránku. Syr si nastrúhame, paradajky a šampióny nakrájame na plátky. Do zmesi pridáme polovicu syru, polovicu paradajok aj šampiónov, Zľahka premiešame a vylejeme na rozohriatu panvicu s rozpustenou masťou a zakryjeme. Opekáme asi 5 minút, navrch naukladáme zostávajúce paradajky, šampióny, zopár špenátových listov, čerstvú bazalku a zvyšok syra. Ďalej pečieme s pokrievkou a pravidelne kontrolujeme aby sa nám nepripálila. Keď je krásne prepečená, panvicu stiahneme z ohňa, frittatu jemne prerežeme a servírujeme. Môžeme ešte horúcu posypať tvrdým syrom alebo cheddarom.