Lososovo-smotanová omáčka s ryžovými rezancami

Máte radi lososa a už neviete na aký spôsob ho urobiť? Tak skúste túto rýchlu omáčku so smotanou, pórom s ryžovými rezancami, alebo s akýmikoľvek cestovinami.

RECEPT

2 porcie

40 minút

Suroviny

  • 2 kusy / 100 g lososa (najlepšie chladeného)
  • 2 póry
  • 1 šľahačková smotana
  • šťava z 1/2 limetky
  • trochu masla
  • petržlenová vňať
  • kôpor
  • soľ, korenie
  • biele víno, olivy – ľubovoľné

Postup

Cestoviny si pripravíme podľa návodu.

Vo väčšej panvici si na masle orestujeme pokrájaný pór na koliečka, pridáme šťavu z limetky, olivy, petržlenovú vňaťku, kôpor, soľ, korenie podľa chuti a premiešame. Podlejeme smotanou, kto chce môže aj troškou vína a necháme zredukovať. Medzitým si umyjeme lososa a vidličkou ho potrháme na malé kúsky. Keď je omáčka zredukovaná, pridáme pripravené kúsky lososa a ešte asi 10 minút varíme.

Vypneme a pridáme hotové cestoviny, už len premiešame a ihneď podávame. Môžeme posypať čerstvou petržlenovou vňaťkou alebo strúhaným syrom.

Ľahký rýchly recept plný potrebných živín na obed alebo večeru.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.