Máte radi lososa a už neviete na aký spôsob ho urobiť? Tak skúste túto rýchlu omáčku so smotanou, pórom s ryžovými rezancami, alebo s akýmikoľvek cestovinami.
RECEPT
2 porcie
40 minút
Suroviny
- 2 kusy / 100 g lososa (najlepšie chladeného)
- 2 póry
- 1 šľahačková smotana
- šťava z 1/2 limetky
- trochu masla
- petržlenová vňať
- kôpor
- soľ, korenie
- biele víno, olivy – ľubovoľné
Postup
Cestoviny si pripravíme podľa návodu.
Vo väčšej panvici si na masle orestujeme pokrájaný pór na koliečka, pridáme šťavu z limetky, olivy, petržlenovú vňaťku, kôpor, soľ, korenie podľa chuti a premiešame. Podlejeme smotanou, kto chce môže aj troškou vína a necháme zredukovať. Medzitým si umyjeme lososa a vidličkou ho potrháme na malé kúsky. Keď je omáčka zredukovaná, pridáme pripravené kúsky lososa a ešte asi 10 minút varíme.
Vypneme a pridáme hotové cestoviny, už len premiešame a ihneď podávame. Môžeme posypať čerstvou petržlenovou vňaťkou alebo strúhaným syrom.