Delikátne spojenie jemného mäska s krémovým pyré a sladkej hrušky vo vás vzbudí nezabudnuteľný zážitok nových chutí ♥
Áno, toto je jeden z mojich najobľúbenejších receptov vôbec, ktorý je vhodný na obed alebo skvelú večeru. Týmto dokonalým jedlom nič nepokazíte, ak chcete vyskúšať niečo nové pre návštevu, alebo romantickú večeru.
RECEPT
2 porcie
50 minút
Suroviny
- 2 kačacie prsia
- 1 tekvica (maslová, hokaido)
- 2 dozreté hrušky
- trochu masla, mlieka do pyré
- sladidlo (erythritol, javorový sirup) na hrušky
- píniové orechy, biele víno (nemusia byť)
- soľ, korenie, rozmarín, masť
Postup
Tekvicu ošúpeme, nakrájame, dáme variť a zapneme si rúru. Umyté a vysušené kačacie prsia narežeme, sprudka osmažíme na suchej panvici asi minútu z každej strany, kým nie je koža chrumkavá. Potom osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, dáme do zapekacej misy, potrieme masťou a pečieme na 180°C asi 10 minút. Po upečení zabalíme ešte na ďalších 10 minút do alobalu a polejeme ich výpekom z masti. Na tej istej panvici po kačke, opekáme prekrojené hrušky so sladidlom alebo javorovým sirupom dozlata a môžeme pridať aj píniové orechy a podliať vínom. Z mäkkej tekvice, mlieka, masla si vymiešame krémové pyré a trošku ho osolíme podľa chuti. Kačacie prsia si nakrájame ako na obrázku, položíme na pyré, ozdobíme hruškami, orechmi a polejeme výpekom z hrušiek. Dobrú chuť.