Či ste už počuli o obľúbenom francúzskom dezerte pre milovníkov smotanového pokušenia, alebo nie, určite skúste tento poctivý a jednoduchý dezert. Základ tvorí šľahačková smotana, vyberajte čo najviac percentnú a žĺtka, najlepšie domáce alebo v BIO kvalite.
RECEPT
3 porcie
príprava 1 hodina + 2 hodiny v chladničke
Suroviny
- 600 ml smotany na šľahanie
- 4 žĺtka
- sladidlo erythritol
- vanilka
Postup
Žĺtka vymiešame so sladidlom do peny a šľahačku privedieme do varu, ale nevaríme! Do žĺtkovej zmesi postupne pridávame šľahačku, zamiešame a vylejeme do formičiek. Formičky dáme na plech, zalejeme vodou asi do 1/2 výšky formičiek a pečieme na 160° celzia asi 40 minút. Po vychladnutí dáme do chladničky na 2 hodiny, posypeme sladidlom a oflámbujeme. Môžeme podávať.