Čokoládové brownies bez múky

Hlavnou surovinou je netradične červená fazuľa, pretože má neutrálnu chuť a v koláčiku by ste ju určite nerozoznali. Takže pokojne si túto dobrotu a bez výčitiek doprajte kedykoľvek.

RECEPT

3 porcie

50 minút

Suroviny

  • 2 plechovky červených fazuliek
  • 3 vajcia
  • 6 PL kokosového oleja/masla
  • sladidlo podľa chuti
  • 6 PL kakaa
  • 1 ČL škorice
  • 2 ČL prášku do pečiva

Postup

Rúru si predhrejeme na 200 °C a fazuľky dobre prepláchneme. V menšej miske si zamiešame sypké suroviny, vo väčšej zase vajcia s rozpusteným olejom a sladidlom do nadýchanej hmoty. Pridáme fazule a ešte pomixujeme do hladka. Nakoniec pridáme už len sypkú zmes a na pomalých otáčkach zamiešame. Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy alebo menšieho plechu, pečieme na 175°C asi 30 – 40 minút a kontrolujeme ho špajdlou aby cesto nebolo v strede veľmi vysušené. Podávame ešte teplé alebo naopak vychladené.

Zopár tipov na záver:

pridajte do cesta viac sladidla ako ste zvyknutí, keďže fazuľky a kakao veľa pohltia

skúste do cesta alebo navrch pridať bobuľové ovocie (v mojom prípade mrazené maliny) alebo odporúčam kúsky horkej čokolády

môžete podávať so zmrzlinou alebo šľahačkou.

Tento brownie koláčik som si veľmi obľúbila, je jednochudý, veľmi mi chutí a vždy mám doma dve kozervy fazuľky pre každý prípad…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.