Predstavujem vám tieto parádne tortilly plné zdravých a chutných vecí. Nie sú úplne lowcarb ale pokiaľ si aj sacharidovú tortillu naplníte správnymi surovinami a zjete ju v správnom čase, viete dostať celkovo kvalitné jedlo s potrebnými živinami.
RECEPT
2 porcie
45 minút
Suroviny
- 1 balenie tortíll (4 kusy)
- avokádo
- 4 hrste špenátu/šalátu
- cibuľa
- majonéza/vlastný dressing (jogurtový, tvarohový)
Na mäso:
- 4 kuracie stehná
- 2 žifanky vývaru/vody
- 2 PL paradajkového pretlaku
- 1 strúčik cesnaku/1 ČL cesnakového korenia
- 1 PL sójovej omáčky
- šťava z 1/2 limetky/citróna
- soľ, čierne korenie, masť
Postup
Mäso ak je potrebné vykostíme, povykrajujeme šľachy, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na masti z každej strany asi 4 minútky. Potom ho podlejeme vývarom, zakryjeme a dusíme asi ešte 10 -15 minút. Potom stehná potrháme vidličkou, pridáme pretlak, pretlačený cesnak, sójovú omáčku, šťavu a ak sa nám ešte zdá mäsko suché, podlejeme ho vývarom.
Tortilly ohrejeme na panvici, natrieme majonézou, poukladáme špenát, mäso (ak je šťavnaté, treba ho nechať poriadne odkvapkať aby tortilly nenavlhli), pár plátkov avokáda a cibule (ja si pridávam aj paradajky a kápiu), ešte trošku majonézy ak chceme, poskladáme a podávame ešte teplé.