Špeciálny nepečený zákusok, ktorý si rozhodne zamilujete a nebudete vedieť povedať dosť! Ukrýva v sebe zamatové spojenie horkej čokolády, tvarohu a šľahačky ktoré vám aj všedný deň urobia krajším…
RECEPT
12 porcii
40 minút
Suroviny
Základ
- 100g mletých orechov (vlašské orechy, mandle)
- 100g masla
Plnka
- 500g plnotučného tvarohu /mascarpone
- 250ml šľahačka na šľahanie
- 300g horkej čokolády (min. 70%)
Poleva
- 140ml šľahačky na šľahanie
- 100g horkej čokolády
Postup
Mleté orechy zmiešame s rozpusteným maslom, kým nevznikne pevná hmota. Dno tortovej formy vystelieme alobalom, hmotu nanesieme naň a pekne uhladíme rukou. Do misky dáme tvaroh, prilejeme šľahačku a rozpustenú jemne vychladnutú čokoládu, aby sa nám plnka nezrazila. Krém dobre vymiešame šľahačom, nanesieme na orechovú zmes a vyrovnáme. Nakoniec si šľahačku a čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a nalejeme na plnku.
Dáme vychladiť najlepšie do druhé dňa alebo minimálne 4 hodiny. Vrch môžeme odzdobiť ovocím, čokoládou alebo šľahačkou.
Zatiaľ som neobjavila lepší cheescake, takže za mňa je ten najlepší na svete ♥
Your style is unique compared to
other folks I have read stuff from.
I
appreciate you for posting when you have the opportunity, Guess
I’ll just book mark this blog.
Thank you very much for your good answer. I’m excited…