Čokoládový cheesecake

Špeciálny nepečený zákusok, ktorý si rozhodne zamilujete a nebudete vedieť povedať dosť! Ukrýva v sebe zamatové spojenie horkej čokolády, tvarohu a šľahačky ktoré vám aj všedný deň urobia krajším…

RECEPT

12 porcii

40 minút

Suroviny

Základ

  • 100g mletých orechov (vlašské orechy, mandle)
  • 100g masla

Plnka

  • 500g plnotučného tvarohu /mascarpone
  • 250ml šľahačka na šľahanie
  • 300g horkej čokolády (min. 70%)

Poleva

  • 140ml šľahačky na šľahanie
  • 100g horkej čokolády

Postup

Mleté orechy zmiešame s rozpusteným maslom, kým nevznikne pevná hmota. Dno tortovej formy vystelieme alobalom, hmotu nanesieme naň a pekne uhladíme rukou. Do misky dáme tvaroh, prilejeme šľahačku a rozpustenú jemne vychladnutú čokoládu, aby sa nám plnka nezrazila. Krém dobre vymiešame šľahačom, nanesieme na orechovú zmes a vyrovnáme. Nakoniec si šľahačku a čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a nalejeme na plnku.

Dáme vychladiť najlepšie do druhé dňa alebo minimálne 4 hodiny. Vrch môžeme odzdobiť ovocím, čokoládou alebo šľahačkou.

Zatiaľ som neobjavila lepší cheescake, takže za mňa je ten najlepší na svete ♥

2 thoughts on “Čokoládový cheesecake”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.