Hlavnou surovinou je netradične červená fazuľa, pretože má neutrálnu chuť a v koláčiku by ste ju určite nerozoznali. Takže pokojne si túto dobrotu a bez výčitiek doprajte kedykoľvek.
RECEPT
3 porcie
50 minút
Suroviny
- 2 plechovky červených fazuliek
- 3 vajcia
- 6 PL kokosového oleja/masla
- sladidlo podľa chuti
- 6 PL kakaa
- 1 ČL škorice
- 2 ČL prášku do pečiva
Postup
Rúru si predhrejeme na 200 °C a fazuľky dobre prepláchneme. V menšej miske si zamiešame sypké suroviny, vo väčšej zase vajcia s rozpusteným olejom a sladidlom do nadýchanej hmoty. Pridáme fazule a ešte pomixujeme do hladka. Nakoniec pridáme už len sypkú zmes a na pomalých otáčkach zamiešame. Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy alebo menšieho plechu, pečieme na 175°C asi 30 – 40 minút a kontrolujeme ho špajdlou aby cesto nebolo v strede veľmi vysušené. Podávame ešte teplé alebo naopak vychladené.
Zopár tipov na záver:
♥ pridajte do cesta viac sladidla ako ste zvyknutí, keďže fazuľky a kakao veľa pohltia
♥ skúste do cesta alebo navrch pridať bobuľové ovocie (v mojom prípade mrazené maliny) alebo odporúčam kúsky horkej čokolády
♥ môžete podávať so zmrzlinou alebo šľahačkou.