Výborné chilli con carne

Mám rada sviežu zeleninovú kuchyňu a občas aj mierne pikantnú. Rozhodla som sa skúsiť tento recept a počas varenia som si ho mierne pozmenila a chutil výborne, aspoň teda mne 🙂 Tak skúste…

RECEPT

4 porcie

1 hodina

Suroviny

  • 500g mletého hovädzieho mäsa
  • 400g konzervu červenej fazule / 250g klasickej uvarenej červenej fazule
  • 2 lyžice masti
  • 1 červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 veľký rajčinový pretlak (300 ml stačí od oka)
  • 2 lúpané rajčiny
  • 1 malá konzerva kukurice (nemusí byť)
  • 0,5 dcl červeného vína (nemusí byť)
  • 1-2 chilli papričky / červená štipľavá (sladká) paprika
  • 2 bobkové listy
  • 0,2 dcl vývaru / vody
  • 1 lyžica mletej červenej papriky, ak nedáte chilli pap. pridajte aj štipľavú mletú papriku
  • soľ, čierne mleté korenie, oregano, rasca na dochutenie
  • 2 kocky horkej čokolády

Postup

Na masti si opražíme cibuľku nakrájanú najemno do zlata, pridáme mäso a prudko restujeme, nedusíme! Pridáme soľ, korenie, oregano, rascu, červenú papriku a keď je mäso upečené aj pokrájaný cesnak a papričky (ak ich dávame). Podlejeme vínom a znížime teplotu, pridáme bobkové listy, papriku nakrájanú na kocky (ak dávame papriku), zalejeme pretlakom a vývarom. Necháme zakryté dusiť asi pol hodinku a na záver doplníme fazuľu, kukuricu bez nálevu, pokrájané paradajky a nalámané kocky čokolády. Necháme ešte max 10 minút prevariť a jedlo máme hotové. Môžeme servírovať s ryžou, tortilami alebo aj bez nej, posypeme mladou cibuľkou alebo petržlenovou vňaťkou.

Najlepšiu chuť jedlu dávajú víno a čokoláda, nezabudnite príjemne dochutiť soľou, korením a hlavne to neprežeňte so štipľavosťou. Ja som nedala chilli papričky alebo obyčajnú sladkú papriku a dochutila som to mletou štipľavou červenou paprikou a bolo to príjemne pikantné. Dobrú chuť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.