Kokos zbožňujem, to už určite viete, no v poslednej dobe som si zamilovala aj mango. Bolo len otázkou času, kedy tieto dve tropické suroviny spojím do nejakej maškrty. Netrvalo dlho a už sa mi v predstave objavil chutný, svieži a hlavne rýchly cheesecake.
RECEPT
12 porcií
45 minút
Suroviny
- 300g strúhaného kokosu
- 100g masla alebo kokosového oleja
- 500g mascarpone
- sladidlo erythritol
- 2 zrelé mangá (mrazené)
- želatína
Postup
100g kokosu zmiešame s rozpusteným maslom a rovnomerne nanesieme na dno tortovej formy. Mango ošúpeme, pokrájame a pomaly varíme. Zatiaľ si urobíme krém s mascarpone, zvyškom kokosu a sladila podľa chuti. Stačí ručne vymiešať, neniesť na kokosový spodok a pekne uhladiť. Jemne rozvarené mango rozmixujeme najemno, prisladíme a pridáme želatínu podľa návodu (ja som dala 6ks plátkovej želatíny). Po rozpustení želatíny nalejeme na krém a chladíme najlepšie do ďalšieho dňa. Môžeme ozdobiť šľahačkou, mangom alebo kokosovou dužinou.