Talianska Frittata

Jedlo podobné omelete s pridaním zeleniny, syru alebo byliniek a trochu iným spôsobom prípravy. Opeká sa na kvalitnej panvici o niečo dlhšie a správne upečená je, keď je na povrchu krásne zlatá a vo vnútri jemne vlhká. Môže sa pripravovať aj v rúre.

Ak vás toto jedlo zaujalo, skúste si ho pripraviť, je vhodné na raňajky alebo večeru.

RECEPT

2 porcie

40 minút

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 2 lyžice mlieka
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • soľ
  • čierne korenie
  • majoránka (čerstvá)
  • 200g nastrúhaného syra
  • paradajky
  • šampióny
  • masť
  • hrsť špenátových listov
  • čerstvá bazalka

Postup

Suroviny máme zoradené do radu ako ich budeme potrebovať. Takže v miske si zamiešame vajcia, mlieko, pretlak, soľ, korenie podľa chuti a majoránku. Syr si nastrúhame, paradajky a šampióny nakrájame na plátky. Do zmesi pridáme polovicu syru, polovicu paradajok aj šampiónov, Zľahka premiešame a vylejeme na rozohriatu panvicu s rozpustenou masťou a zakryjeme. Opekáme asi 5 minút, navrch naukladáme zostávajúce paradajky, šampióny, zopár špenátových listov, čerstvú bazalku a zvyšok syra. Ďalej pečieme s pokrievkou a pravidelne kontrolujeme aby sa nám nepripálila. Keď je krásne prepečená, panvicu stiahneme z ohňa, frittatu jemne prerežeme a servírujeme. Môžeme ešte horúcu posypať tvrdým syrom alebo cheddarom.

Paradajkovú frittatu som si veľmi obľúbila s týmito surovinami najmä na večeru. Odporúčam vyskúšať aj s inou zeleninou, napr. cibuľou, jarnou cibuľkou, olivami, mozzarellou alebo slaninkou. Dobrú chuť ♥

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.