Aj vy milujete čokoládu a neviete čo budete cez sviatky piecť? Určite skúste túto lahodnú tortičku. Je veľmi jednoduchá, pozostáva iba z troch surovín.
RECEPT
8 porcií
1,5 hodiny (+chladenie v chladničke 2 hodiny)
Suroviny
- 200g horkej čokolády
- 200g masla
- 5 vajec
- sladidlo podľa chuti
Postup
Čokoládu si vo vodnom kúpeli rozpustíme s maslom. Vajíčka si oddelíme – žĺtky odložíme a bielky so štipkou soli vyšľaháme. Rozpustenú čokoládovú zmes trošku ochladíme v studenej vode, pridáme žĺtky, sladidlo a dôkladne zamiešame. Nakoniec pridáme aj sneh a už len ručne zľahka zamiešame. Cesto vylejeme do maslom vymastenej tortovej formy a pečieme v predhriatej rúre asi 25 minút na 160°C aj s plechom (miskou/hrncom) s vodou. Po 25 minútach zistíme špajdlou, či je už korpus prepečený. Mal by byť v strede jemne vlhký – taký je najlepší. Po upečení necháme ešte zatvorenú rúru až do takmer vychladnutia. Podávame ešte teplý so zmrzlinou, šľahačou alebo ovocím.