Najlepšia špenátová polievka

Výborná krémová polievka, ktorá zohreje v chladných dňoch a poriadne zasýti, pretože má v sebe plno živín. Ponúkam náš jednoduchý recept, ktorý je dôkazom toho, že zdravé jedlo nemusí byť zdĺhavé a komplikované.

RECEPT

4 porcie

25 minút

Suroviny

  • 1kg čerstvého alebo mrazeného špenátu
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 0,5-0,7l vývaru alebo vody (podľa hustoty, ja mám radšej hustejšiu)
  • 250ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice masti
  • soľ, korenie

Postup

Na masti orestujeme nakrájanú cibuľku, cesnak, potom pridáme špenát a keď sa trošku udusí, ochutíme ho. Prilejeme vývar, dusíme ešte 5 minút a rozmixujume ho najemno. Nakoniec pridáme smotanu a povaríme, kým polievka nezhustne. Medzitým ešte poprípade dochutíme a podávame poliatou šľahačkovou smotanou alebo s volskými očami.

Tip: pred podávaním polievku posypte opraženou slaninkou nakrájanou, na malé kocky alebo tenučké plátky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.